Komponentenopstelling NSF49a /Philips 525a gevraagd (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 07.01.2008, 13:38 (5971 dagen geleden) @ Otto Tuil

ik denk dan veel gebruikers van dit forum de onafhankelijkheid juist op prijs stellen.

Otto, dat klopt. Ik ben zelf een groot voorstander van een onafhankelijk radioforum zoals je weet. Alleen dan kan je immers, ook over dit soort onderwerpen, op een goede manier met elkaar praten.

Maar laten we even een stapje terug doen. De aanleiding was dat je zei "had ik verwacht dat je bijvoorbeeld met NVHR inloggegevens er op zou kunnen komen".

Om met de NVHR inloggegevens de schema's van Radiotechnique te kunnen opvragen moet je er voor zorgen dat er steeds een 1 op 1 relatie bestaat tussen de inloggegevens van beide sites. Dat vereist een complex beheer, vandaar dat ik je vroeg om bewust na te denken over de beheersaspecten van een dergelijke koppeling.

Ook de privacy is hier in het geding, wanneer er email adressen worden uitgewisseld is dat wel wat anders dan het uitwisselen van schema's.

De inrichting van een dergelijke koppeling vereist dus een hele goede afweging van een aantal aspecten. Het belangrijkste blijft natuurlijk het gebruiksgemak en de kosten, je hoeft na 1x te hebben ingelogd als gebruiker verder niet meer in te loggen om alle schema's gratis te kunnen downloaden.

Waarom je denkt dat samenwerken per definitie de onafhankelijkheid schaadt snap ik niet. Vanuit de NVHR wordt in elk geval niet op deze manier gedacht, in tegendeel. Je zou b.v. op dit forum direct kunnen linken naar de NVHR schematheek, wat is het probleem? Er staat wel ergens een link op dit forum naar de NVHR website van 8 jaar geleden (die link houden we speciaal voor jou in stand :-D), maar dat is alles.
Je zou in het hoofdmenu van jouw forum b.v. een link "schema's" kunnen opnemen, waarom niet? Is erg handig voor forum gebruikers, 1 loket.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum