Grundig 2041 PW (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 09.01.2018, 17:37 (104 dagen geleden) @ frankieoost
Bewerkt door soundman2, 09.01.2018, 17:50

Om Ziggo aan te sluiten heb je een VHF impedantietrafo nodig. VHF of FM is voldoende. Aan de ene kant gaat er coaxkabel in en aan de andere zijde zit een FM steker, maar die past hier niet, wel twee banaanstekers. Die gaan in de bovenste twee gaatjes die dichter bij elkaar staan (UKW antenne).
Ziggo geeft geen AM signalen door dus die moet je niet aansluiten als er op de impedantie twee AM stekers aanwezig zijn.
Een goede AM antenne gaat binnen slecht werken, vanwege de tegenwoordig alom aanwezige storing. Een goede buiten antenne, een lange draad vrijhangend kan werken. Die gaat in de onderste aansluiting antenne. Op de aardaansluiting (ERDE) moet je eigenlijk een goede aardleiding aansluiten. Als er een ferroceptor antenne in de radio zit, kun je die binnen beter gebruiken.
Het beste is een metalen staaf in de grond, liefst tot in het grondwater, die rechtstreeks met een draad naar de radio gaat. Verwarmings-, waterleidingbuizen etc zijn tegenwoordig geen goede aarde meer.
En FM binnenantenne kun je maken van een stukje 300 ohms lintkabel. Lengte ca 150cm. Sluit de uiteinden van de kabel kort. Knip precies in het midden een van de aders door en maak aan de twee vrijgekomen draadjes weer een stuk lintlijn vast, Dat laatst gaat naar de FM aansluiting van de radio. De FM zenders zijn tegenwoordig verticaal gepolariseerd, zodat de zojuist gecreƫerde dipool verticaal moet hangen, dus het deel met de kortgesloten uiteinden.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum