Grundig 2041 PW (Techniek Radio/TV)

door Hugo Sneyers ⌂ @, Tongeren Belgie, 10.01.2018, 08:42 (106 dagen geleden) @ frankieoost

De lintantenne heb ik inmiddels op de bovenste 2 ingangen aangesloten en als een T achter de kast gemonteerd. Nu lees ik dat het waarschijnlijk verticaal (liggende T ?) moet worden opgehangen, klopt dat? Werkt horizontaal (staande T) dan minder goed ? De ontvangst is matig tot soms goed.

Tegenwoordig zijn alle antennes van de FM-zenders verticaal gepolariseerd en voor de beste ontvangst moet je dan je dipool ook verticaal hangen.

Ik heb een kleine vierkante binnenantenne met draad (van een surround setje) met bananenstekkers op de onderste 2 aansluitingen (AM/aarde ?) aangesloten, maar deze geeft nergens een zender op AM. Moet er misschien geen stekker in de aarde aansluiting en dus alle 2 in het linker gaatje onderin ?

Steek eens een draad van enkele meters in de linkeraansluiting, heb je dan iets van ontvangst, gekraak of zo ? ... misschien werkt de radio niet meer op AM.

De Ziggo aansluiting ga ik zekers nog proberen als niets anders goed werkt, maar mijn vrouw wil graag ook geheime zenders luisteren. Zitten deze op AM of FM ?

Er zijn "geheime zenders" die op FM zitten en er zijn er die op AM zitten, op middengolf en korte golf.

Groeten .... Hugo Sneyers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum