Kortsluiting knoppen set Philips B4X23A/74. (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 16.04.2017, 09:50 (311 dagen geleden) @ John Hupse
Bewerkt door soundman2, 16.04.2017, 10:24

De schakeling van de netaansluiting ziet er zo uit:

[image]

Je kunt het beste de netzekering Z1 even uitnemen. De weerstand die je meet tussen de pennen van de netstekker moet dan oneindig zijn. Wanneer dit niet het geval is zit het probleem in de netschakelaar (dat is de schakelaar die je omschrijft als "knoppen" ).

Wanneer deze weerstand niet oneindig is maar nul dan zit het probleem in de nettransformator of in de bedrading tussen de netschakelaar en de nettransformator.

John, als de zekering eruit is en je meet op de pennen van de netsteker nul Ohm, dan zit het juist niet in de nettrafo. Om de trafo te controleren, moet je op de wikkeling zelf meten en eventueel aangesloten bedrading losnemen, om vast te stellen of de fout niet in het stukje tussen de netschakelaar en de trafo zit. Dan is het voor TS vermoedelijk nog niet duidelijk, omdat de netwikkeling met een DC meter een vrij lage Ohmse waarde kan hebben.
Dat zul je ongetwijfeld wel bedoeld hebben.
Helaas schat ik de meettechnische kennis van TS heel laag in. Er kunnen nog veel bijdragen aan besteed worden, maar of hij het dan door heeft.....

Edit:
John heeft de tekst aangepast, zodat mijn opmerking niet meer relevant is. Om de bijdrage leesbaar te houden heb ik mijn lezing niet meer aangepast.


Berichten in deze thread:

 

powered by my little forum