Inwoning (Algemeen)

door Oldtimer @, Oegstgeest, 05.08.2017, 10:35 (198 dagen geleden) @ Maurice

Willem.
Leuk eens een toestel uit Dordrecht.

Mocht je het niet meer zien zitten....
Kan die naar thuis front.

nieuwe zaak) N.V. Banado Radiowerken, dir A. Bakker, winkelgalerij Spaarbank
[Dordrechtsche courant 14-3-1930]

- N.V. Banado Radiowerken; eerst Prinsenstraat, nu Johan de Wittstraat;
onderhuis als fabriek, 8 arbeiders
[Dordrechtsche courant 15-3-1930]

Maurice,
Bedankt voor de info. :OK:

Van die A. Bakker vond ik, dank zij jouw reactie, het volgende:

Adrianus Bakker is een zoon van de smid Adrianus Bakker sr. uit Dubbeldam. Adrianus jr. heeft vanaf 1920 een smederij annex electriciteitsbedrijf in Dubbeldam. Hij is achtereenvolgens directeur NV Banado, fabrikant van radioartikelen, radiotechnicus en medewerker van een vliegtuigfabriek.
Hij maakt voor de oorlog houten schaatsen, voornamelijk schoonrijschaatsen (schuitjes). Zijn broer Johannes (Jos) hielp hem bij het smeden van de ijzers. In het Adressenboek 1938 staat Bakker genoemd als schaatsenfabrikant aan de Zuidendijk 165a. Vlak na de oorlog heeft zijn knecht P. Boom nog een paar schaatsen gemaakt.
Aad Bakker is een neef van een andere Jos Bakker, die een schaatsenfabriekje (Bandor) in Dordrecht had, waar vooral metalen schaatsen zijn gemaakt.

Bron: Van Glis tot Klapschaats, 2001

Ik ga nu eerst een nieuwe plank maken voor de opstelling van de trafo's. Daarna ga ik de schema's tekenen van de voeding en de radio zelf en ga ik (misschien) een poging doen om de l.f. trafo opnieuw te wikkelen. Ik vermoed dat we dan toch weer een paar daagjes verder zijn. Overigens, hoe kom ik bij die Dordrechtsche Courant? Ik weet natuurlijk van Delpher maar die levert jouw treffers niet.

Willem


Berichten in deze thread:

 

powered by my little forum