Snaarverloop Philips 208 U (Techniek Radio/TV)

door Leo Snoeren ⌂ @, Dongen, 08.08.2017, 07:35 (196 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Hallo Harm,

Er is nog een optie, maar dan moet je over tandarts gereedschap beschikken. Zelf maak ik veelvuldig gebruik van een "tandarts haak".

Het chassis is voorzien van twee koorden, één gaat via de as van de afstemming naar de binnenzijde van het bakelieten wiel. Dit moet je uiteraard als eerste opleggen, zie ook hieronder:

[image]

Koord om de as leggen, bakelieten schijf verwijderen van afstemcondensator, , veer plaatsen aan beide einden van het koord, koord met veer in bakelieten schijf leggen en het geheel langzaam aantrekken zodat de veer op spanning komt. Dan het bakelieten wiel op de as van de afstemcondensator schuiven. Als de afstemcondensator voor de helft is uitgedraaid, moet het bakelieten wiel zó gepositioneerd worden dat de opening van de grote schijf recht naar onder wijst.

Het andere koord doe ik als volgt:

Koord van de juiste lengte maken, beide eindes door de veer steken, veer bevestigen aan het bakelieten wiel, koord om wiel leggen op 10 voor 2 en 10 over 2 vastzetten met stukje isolatie tape.

Chassis monteren in kast, knoppen monteren, lampje monteren, eventueel aansluiting plaatantenne monteren, koord met tandartshaak aan linker kant om geleide wielen leggen, koord rechts uittrekken met tandartshaak en om geleidewiel leggen.

Tot slot beide stukjes tape verwijderen. Als je wat dikker tape gebruikt (geen cellotape dus) is het gemakkelijk beet te pakken. Philips had hier een montageveer voor, maar die heb ik nog nooit gezien (behalve dan op een tekening)

Tot slot: geduld helpt!!!

Succes,

PS: als je bij de tandarts bent en je vraagt om een oude haak kan de man je zeer waarschijnlijk (gratis) helpen....

--
Met vriendelijke groet,

Leo Snoeren

www.rrd.demon.nl

leosnoeren(apenslingertje)rrd.demon.nl


Berichten in deze thread:

 

powered by my little forum