Snaarverloop Philips 208 U (Techniek Radio/TV)

door Geert Dirksen @, Amersfoort, 08.08.2017, 09:50 (195 dagen geleden) @ Harm Piek

Hallo Harm,
Je hebt voldoende aanwijzingen gekregen om deze klus te klaren denk ik, maar belangrijkste gereedschap hierbij is "geduld"! Doe het rustig aan en als het de eerste keer niet lukt, begin je gewoon opnieuw... Het aandrijftouwtje is een gepruts met (zelfgemaakte) haakjes, maar kan worden gedaan met uitgekast chassis.
Het opleggen van de wijzersnaar is een klusje dat alleen maar kan met ingekast chassis..., maar met een of twee hulphaakjes lukt het echt wel.
Heel belangrijk is dat je de wijzersnaar met stukjes tape zover en zo goed mogelijk vast zet in de groef op de grote schijf, voordat je het chassis weer inkast anders valt de wijzersnaar er weer af! Let op dat je de stukjes tape weer tijdig verwijdert (met punttangetje) als de snaar er op ligt, anders loopt het zaakje vast.
Let er tot slot goed op of de geleidewieltjes goed bij elkaar en de grote schijf aansluiten (in hetzelfde vlak liggen) anders loopt de snaar er gegarandeerd weer af en kan je opnieuw beginnen! De grote schijf (op de draaicondensator-as) kun je iets verstellen naar voren of naar achteren, maar deze mag niet gaan aanlopen tegen de voorkant chassis.
Succes!
Groet van Geert.


Berichten in deze thread:

 

powered by my little forum