Nieuwe (NOS) buizen testen of in gebruik nemen (Techniek Overig)

door Oldtimer @, Oegstgeest, 10.09.2017, 07:13 (163 dagen geleden) @ Eleen
Bewerkt door Oldtimer, 10.09.2017, 07:29

Ik heb van iemand buizen overgenomen, aangeboden met duidelijke vermelding "NIEUW". Bij het testen van de buizen bleek 80% ruim beneden specifictie's (lees: vrijwel volledig uitgeput) te meten of zelfs defect. De buizen vertoonden duidelijk sporen van jarenlang gebruik (vastgebakken stofpartikkels, verkleurde pennen en toppennen, deels geoxideerd waardoor zichtbare aftekening tot waar pennen door houders ingeklemd hebben gezeten, enzoverder) en zijn mijn inziens niet als nieuw te bestempelen.

Zou ik ook denken. Als de verkoper wat anders beweert "staat dat op gespannen voet met de waarheid" zoals dat zo mooi heet.

Toen ik de verkoper hier op wees en duidelijk maakte dat ik not amused was, kreeg ik te horen dat de buizen volgens hem wel nieuw zijn,

Tja, volgens hem. Je verwacht toch niet dat deze verkoper je gelijk geeft? Een bona fide verkoper had de buizen gewoon teruggenomen. B.t.w. wie is die verkoper? Een gewaarschuwd mens telt voor twee...

en langere tijd onder spanning moeten blijven om dan hun emissie terug krijgen?

Onzin, bij de wat zwaardere eindbuizen wordt dat wel gedaan maar niet om die reden. Zie ook de website van PA0FRI onder het kopje Reconditioning tubes.

Willem


Berichten in deze thread:

 

powered by my little forum