Nieuwe (NOS) buizen testen of in gebruik nemen (Techniek Overig)

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 10.09.2017, 13:44 (162 dagen geleden) @ Roland Huisman
Bewerkt door John Hupse, 10.09.2017, 13:52

Hallo Roland,

sorry voor de "n" in je naam, ik heb 'm al gewijzigd in een "l".

Nieuw of NOS maakt inderdaad weinig uit, de Engelse betekenis van nieuw is immers new.
"NOS Haring" is dus ongeveer hetzelfde als Nieuwe haring, met dien verstande dat haring die al 40 jaar is opgeslagen meestal niet zo fris meer is.

Buizen degraderen wat minder snel, maar beter worden ze er meestal niet van.

Mijn punt was meer dat wanneer je buizen koopt die de verkoper "nieuw" noemt, maar waarvan je zelf al weet dat ze dit niet zijn, je een groot risico loopt op een teleurstelling. Niet doen, dus.

Als je dit toch doet kan je de verkoper vervolgens met juridische middelen dwingen om de koop weer te ontbinden, b.v. omdat je misleid bent. Dit staat verder los van de toestand waarin de buizen zich bevinden, vooral omdat hier kennelijk geen nadere afspraken over zijn gemaakt.

Een nieuwe buis wordt geacht zich in nieuwstaat te bevinden, maar wanneer er b.v. stofdeeltjes of verkleuringen aanwezig zijn kan dit leiden tot lange discussies. Wanneer je bij voorbaat kunt uitsluiten dat de buizen nieuw zijn is dat natuurlijk veel beter. Ook is het zo dat een nieuwe buis niet per definitie ook functioneert, er kan immers een fabrieksfout aanwezig zijn, of er is iets misgegaan bij het transport van de fabrieksuitgang naar het verkooppunt.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 

powered by my little forum