Nieuwe (NOS) buizen testen of in gebruik nemen (Techniek Overig)

door Eleen @, Deurne (BE), 10.09.2017, 18:44 (160 dagen geleden) @ Norbertos
Bewerkt door Eleen, 10.09.2017, 19:02

Eleen,
jij bent op dit forum een buizenspecialiste,ik begrijp niet wanneer je opmerkt dat de pinnen ,enz...roest uitslaan, dat je dan nog verder gaat met het uit testen van de zogenoemde nieuwe buizen.Indien het om een verkoper gaat via het Forum ,vindt ik het van jou,Eleen,de morele plicht om dit hier te vermelden,en niet van "Het is tussen mij en de verkoper"
Uw vraag had je dan ook niet moeten stellen.
norbert

Beste Norbert,

Het overnemen van goederen, in dit geval buizen die als "nieuw" aangeboden worden houd altijd een risico in als je nog geen zaken hebt gedaan met de aanbieder in kwestie. In dit geval betreft het een aantal zendbuizen, waar onder QQE03/20 en QQE06/40, dus buizen die aangezien ze niet meer recent geproduceert worden, op zijn best New Old Stock zijn. Wat ik bedoel met oxidatie, toont volgend beeld.

[image]

Voordat tot overname besloten is, zijn mij een aantal foto's gemaild, spijtig genoeg niet in detail, dus niet gezien...
Verkoper in kwestie is een oud-zendamateur, leeftijd 82 jaar! Ga je er dan van uit dat je belazerd gaat worden? Het is nog helemaal niet duidelijk of de oude man echt ter kwader trouw is, en daarom blijf ik bij mijn besluit om de naam van de verkoper hier niet te noemen. De buizen zijn ook niet op het forum aangeboden geworden. Ten slotte blijft dit een zaak tussen koper en verkoper en dient niet op een forum te worden bediscutieerd.

Mijn vraag op het forum spitst zich toe op de vraag: kan een buis die ongebruikt is en jaren opgeslagen is geweest terug beter presteren, als ze gedurende een zekere tijd weer dienst doet, al dan niet met vooraf voorgloeien?

Mvg, Eleen

EDIT:

Tijdens het schrijven van deze reactie aan Norbert heeft de aanbieder/verkoper zich zelf bekend gemaakt. Iets wat ik ten zeerste wardeer! Beste Bert, ik ben er altijd van uit gegaan, dat je rechtop in je schoenen stond!

--
Ik ben nog op zoek naar een PW4032 Philips Counter


Berichten in deze thread:

 

powered by my little forum