pick up / draaitafel eind jaren 50/ begin 60 (Gezocht)

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 12.10.2017, 10:43 (132 dagen geleden) @ Alex Hendriks

Zijn er nog gereviseerde of goed werkende pickup te krijgen om aan mijn radio aan de sluiten

jawel, dergelijke grammofoons zijn nog goed verkrijgbaar, zij het tweedehands. Je ziet ze veel op radiobeurzen. Een agenda vind je hier http://www.nvhr.nl/agenda.asp

jo ja waar kan ik daar eens voor kijken en welke types's komen daar in voor aanmerking.

kijken kan natuurlijk ook, er zijn nogal wat musea in Nederland actief op dit gebied. Je kunt het beste kijken naar een pick-up met een kristalelement. Wanneer je stereoplaten wilt gaan draaien heb je een stereo-element nodig.

Veel mensen zien er nogal tegenop om een grammofoon-mechaniek te reinigen met een (schoon) lapje met spiritus, en het vervolgens licht te smeren met wat naaimachineolie. Toch is dat na een jaar of veertig nodig. Wat soms ook een onoverkomelijke hobbel blijkt te zijn is het aanschaffen van een verbindingssnoertje uitgerust met twee banaanstekkertjes.

Voor deze laatste categorie verzamelaars raad ik dus een grammofoon aan met een ingebouwde versterker.

Een andere hindernis blijkt in de praktijk te bestaan uit het niet-werken (of het niet correct werken) van platenspelers die zijn aangeschaft via het internet, meestal op www.marktplaats.nl of via een andere advertentiesite. Hiervoor geldt dat je het beste voor de aankoop even kunt controleren of het toestel goed werkt. Neem hiervoor dus een grammofoonplaat mee.

Veel plezier met je grammofoon!

[image]
Philips AG2107

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 

powered by my little forum