Philips 634A (Gezocht)

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 12.10.2017, 19:33 (129 dagen geleden) @ Thierry
Bewerkt door John Hupse, 12.10.2017, 20:11

Op Google is veel te vinden over Decoene

Tja, De Coene is geen advertentiepartner van Google, dus erg veel zinnige informatie zal men daar niet hebben over De Coene.

Waarschijnlijk heb je het artikel in het Kunsttijdschrift Vlaanderen (2005) van de architect en verzamelaar Noël Hostens gelezen. Hier staat het volgende tussenzinnetje in: "In de jaren dertig produceerde het bedrijf dagelijks circa 1000 radiokasten voor Philips". In mijn vorige bijdrage op dit forum toon ik aan dit niet klopt, wanneer dit wel klopt zou Philips immers aanzienlijk meer radiotoestellen in België hebben geproduceerd dan het zelf opgeeft. Een en ander heb ik onderbouwd met cijfers afkomstig van Philips, en dus niet van Google.

Wanneer je serieus te werk wilt gaan moet je even vragen aan Noël Hostens waar hij deze gegevens vandaan heeft, en hier niet verwijzen naar de firma Google. Zijn telefoonnummer en adres staan gewoon in de Gouden Gids, hij woont aan de Oostnieuwkerksesteenweg 14, 8800 Roeselare. Je kunt er alleen maar bij winnen, als hij een serieuze reden heeft om te veronderstellen dat Philips het bij het verkeerde eind heeft ben je al weer een stuk wijzer, en als hij zich niet meer herinnert hoe hij aan dat getal is gekomen weet je dat het niet klopt.

Die Jozef De Coene lijkt me wel een olijk type!

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 

powered by my little forum