gebruiks- en toepassings info voor 6HV5 en 6JD5 gezocht (Techniek Radio/TV)

door Eleen @, Deurne (BE), 11.11.2017, 15:57 (98 dagen geleden)

Compactron buizen werden door General Electric in de USA rond 1960/1962 op de markt gebracht en waren bedoeld voor toepassingen in ondermeer kleurenteleviesie, die toen nog (vrijwel) volledig met buizen was uitgevoerd. Met 12 pennen was het mogelijk om 2 pentodesystemen of 3 triodesystemen of combinatie's hiervan in één buis onder te brengen, wat resulteerde in minder buizen in vergelijking met gelijkwaardige toestellen, uitgevoerd met noval- en/of octal buizen.

In de serie Compactron buizen vind men ondermeer de 6HV5 en 6JD5. Dit zijn flinke uit de kluiten gewassen vermogens-trioden, bedoeld voor gebruik als "pulse high voltage regulator" in KTV.

[image]
[image]

Dit soort trioden is enkel in Compactron buizenreeks te vinden. Beter gezegd: ik vind geen gelijkwaardige buizen met Magnovar, Magnoval of Octal sokkel, noch Europees, noch Amerikaans. De toepassing van deze buizen heeft zich dus beperkt tot een korte periode in de jaren 60 en enkel in de USA.

[image]

Uit de informatie in de datasheet blijkt dat dit soort buizen speciefiekbedoeld zijn omals stabilisator te functioneren. Ik vind echter nergens informatie over de toegepaste schakeling of de werking hiervan.
Zijn er hier medeforummers die me hier meer over kunnen vertellen?

Linken naar datasheets
http://frank.pocnet.net/sheets/123/6/6HV5A.pdf
http://frank.pocnet.net/sheets/123/6/6JD5.pdf

Mvg, Eleen

--
Ik ben nog op zoek naar een PW4032 Philips Counter


Berichten in deze thread:

 

powered by my little forum