Brom uit luidspreker (Techniek Overig)

door Nidal @, 12.10.2017, 17:39 (132 dagen geleden)

Geachte lezer,

Sindskort ben ik in bezit van een Stare Trouvère platenspeler/versterker combinatie. Ik had verwacht dat hij het zou doen, maar toen ik hem aan het stopcontact aansloot en aan deed kwam er een vervelende brom uit de luidspreker. Wat zou dit kunnen zijn? En hoe kan ik dit verhelpen?

Graag hoor ik van jullie!

Met vriendelijke groet,

Nidal

Brom uit luidspreker

door Dominic @, 12.10.2017, 18:09 (132 dagen geleden) @ Nidal
Bewerkt door Dominic, 12.10.2017, 18:13

De grootste fout heb je al gemaakt, er vanuit gaan dat een dergelijk apparaat het zonder problemen zo aangesloten kan worden.

Dat kan in 85% van de gevallen niet zomaar met apparaten van deze leeftijd, nooit doen dus want je loopt kans op onherstelbare schade of brand. Dergelijke apparatuur moet je eerst compleet elektrisch en mechanisch nakijken voordat je het weer gaat gebruiken. Houdt er ook rekening mee dat je op deze speler niet zomaar alle platen kunt leggen. De discussie over wat je wel en niet af kunt spelen zonder de plaat te beschadigen is eerder gevoerd vandaag.

De brom wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een kapotte voedingselco, maar hou er rekening mee dat het apparaat volledig moet worden nagezien om het betrouwbaar en veilig te kunnen laten werken. Veel van dit soort apparatuur wordt tegenwoordig weer massaal ingekocht en verkocht tegen absurde prijzen omdat het "vintage" is, vaak is niet eens nagekeken door iemand met kennis.

Hoeveel kennis van elektronica heb je?


Dominic

Brom uit luidspreker

door Nidal @, 12.10.2017, 18:22 (132 dagen geleden) @ Dominic

Ik heb eigenlijk geen ervaring met elektronica. Misschien was het naïef van me dat ik de platenspeler kocht in de veronderstelling dat hij het gewoon zou doen, maar de verkoper had bij de advertentie geschreven: werkt wel, draait alleen stroef. Maar goed, misschien toch naar iemand brengen die er wel verstand van heeft...

Dankjewel voor het antwoorden.

Brom uit luidspreker

door mebo870 @, 9270 Laarne (B), 13.10.2017, 14:22 (131 dagen geleden) @ Nidal

Verkopers beweren wel meer, tot je die dingen gaat opstarten, dan zitten er enkele verborgen fouten in die onherstelbaar of peperduur zijn.
Spijtig genoeg zijn er altijd mensen die het minder goed menen en hun defecte spullen nog proberen te slijten voor veel geld.
Het staat vol met dit soort oplichting op sites zoals marktplaats.

Brom uit luidspreker

door Erwin goossens @, Lier(antwerpen), 14.10.2017, 06:10 (130 dagen geleden) @ mebo870

Zo heb ik voor 10€ een telefunken operette gekocht onder het motto..Defect.. leuk toestel om te restaureren en dan eens te verkopen
Hopelijk dat er hier ook geen grote kosten mee gemoeid zijn want voor dergelijke radio kun je ook geen hoge bedragen verwachten :-D

Brom uit luidspreker

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 12.10.2017, 20:11 (132 dagen geleden) @ Nidal

Wat zou dit kunnen zijn? En hoe kan ik dit verhelpen?

meestal is de afvlakelco defect. Je kunt het probleem verhelpen door eerst de defecte onderdelen te vinden, en deze vervolgens te vervangen door werkende onderdelen. Hiervoor heb je een multimeter nodig.

Dit probleem ontstaat meestal omdat iemand (in dit geval de verkoper, pas op met internethandel via marktplaats e.d., koop zoiets liever op een radiobeurs) heeft vergeten om de koppelcondensator te vervangen en vervolgens beweert dat er slechts een kleinigheidje aan het toestel mankeert. Neem dus een grammofoonplaat mee, en controleer hiermee de werking van het toestel voordat je het koopt.

--
http://www.hupse.eu/radio

Brom uit luidspreker

door Goldline @, Velsen, 13.10.2017, 16:06 (131 dagen geleden) @ Nidal

Best Nidal,
Indien je jouw woonplaats vermeld,reageert er misschien
een forumlid bij jou in de buurt ,om te helpen.

--
Cees PA1DBA

powered by my little forum