Welke tv is dit? (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 15.09.2011, 08:13 (4630 dagen geleden) @ Klaas

Een Sony inderdaad, vroege jaren '70 want ze waren dankzij het ontwikkelen van een eigen beeldbuis pas vrij laat op de markt (en die vormgeving is nog doorheen de jaren '80 populair geweest in de VS vreemd genoeg).

Waarom een Sony? Je kan zien dat de buis verticaal geheel vrij is van kromming, een artefact van het trinitronsysteem. De al genoemde schaduwdraden zorgden behalve een hogere helderheid ook voor problemen, zodat ik nog steeds niet snap dat de trinitronbuis door hele volksstammen bejubeld werd. Het was in mijn ogen een slimme noodoplossing om beeld te krijgen zonder aan RCA te betalen en zonder gezichtsverlies te lijden. Niet meer en niet minder.

En er zit overgigens vrijwel zeker meer aan buizen in dan de beeldbuis, namelijk de HSP-cascade. Met een heel klein beetje goede wil is het gewoon een hybridetoestel.

Voor een soortgelijk toestel kan je eens naar de KVM1320-monitor in Marcel's TV-Museum kijken. De KV-1310 normale TV's ogen ook ongeveer zo maar dan iets moderner en kom je hier nog veel tegen. Ik heb er inmiddels 3, en als ik tegen die tijd heb uitgezocht welke ik wil houden neem ik er vast wel een mee naar Driebergen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum