Tip voor het heel houden van de snaren (Algemeen)

door Toine Segers, 09.10.2011, 09:52 (4606 dagen geleden)
Bewerkt door Toine Segers, 09.10.2011, 10:00

Hoi, onlangs heb ik een Philips B8X52A gerepareerd, diverse printbreuken in de eindtrap, defecte schermrooster weerstanden en ga zo maar door. Echter de fm - tuner was morsdood. Dus open maken en meten, inmidels had ik 10,7 mf weer op gang. (schermrooster weerstand ef 184 defect, in de detectie de elco vervangen en van de stereodecoder alle elco's vervangen). Maar er was een probleem, de snaaraandrijving van de tuner is nogal complex en daar wilde ik een oplossing voor om deze in stand te houden. Het werd een beugeltje dat het wieltje van de fm-tumer op zijn plaats moest gaan houden zodanig dat snaren in tact bleven. En dat is prima gelukt. Zie foto's. Wellicht een handige tip voor anderen om hoop ellende te voorkomen als je de snaar los zou moeten maken.
In de fm tuner bleek de anodeweerstand ( R8 - 22Kohm) van de oscillator onderbroken te zijn. Deze vervangen en een nieuwe (NOS) ecc 85 erin gezet.
FM-tuner verder gecontroleerd en werkt weer prima.
Terugbouwen was een fluitje van een cent met het beugeltje en gelukkig hoefde ik niet het snarenspul te herstellen. Dat wilde ik even kwijt.

[image]

[image]
Detailfoto van het beugeltje

[image]

De indicatoren werken weer prima, na het vervangen van de beruchte weerstanden.

[image]

De tuner weer terug op zijn plaats.

Groetjes Toine Segers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum