Advies over een Signaalgenerator, welke ?? (Algemeen)

door Francesco, 08.06.2008, 12:21 (5809 dagen geleden) @ Jan Kootstra

Hallo Jan,

ik ben in het bezit van de GM2893/01 dacht ik.
De verschillen zitten in de gelijkrichtbuis: EZ 80 ipv AZ 41, en stabilisatiebuis 85A2 ipv. 150C2 (dacht ik).
Verder rechthoekig metertje ipv rond metertje, en frequentiegebeid uitgebreid tot 30 Mhz (of was het 50 ik ben er niet zo zeker van, in elk geval meer frequentiegebied).
Er is ook nog een tussenversie, die heeft op de alu afschermbak over de EF50N buizen, nog een klein miniatuurbuisje zitten ik denk een E190CC maar ik ben niet zeker.
Ik heb dit apparaat als reserve in de kast liggen, hij ziet er niet meer nieuw uit, de GM2893 is wel splinternieuw!

Ik heb geen probleem met dit apparaat, heel fijn om te bedienen, je kunt er externe modulatie op aansluiten (maak je eigen radiozender :-D ), of intern moduleren met 400 of 2500 Hz.
Ruim frequentiegebied, en uitgangspanning regelbaar tot 100 mV, wat meestal ruim genoeg is!
Als je uitgangsspanning in elkaar zakt tijdens het meten, is er waarschijnlijk ergens een grote demping in de kring, of probeer het signaal via een condensator aan het te onderzoeken toestel toe te voegen.

Over het algemeen is de Philips Service apparatuur voldoende degelijk, betrouwbaar en nauwkeurig om Philips radio, TV en ander buizenspul te herstellen.

Ben nog altijd van mening, dat je buizentoestellen herstelt met de overeenkomstige meetapparatuur.
Een moderne mens wil niet geopereerd worden door een kwakzalver uit 1796, en een oude radio wilt ook niet "geopereerd" worden door een modern meettoestel uit 2008:-D...die oude dingen staan nogal wantrouwig tegenover moderne methoden;-):-D.

Maar je hebt nu eenmaal altijd mensen die met hun tijd meegaan, en laten wij ook respect opbrengen voor hun (moderne) manier van doen...want helemaal op het einde is het het resultaat wat telt.

Groeten,

Francesco


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum