Philips 2531 - ontdek het verschil (Algemeen)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 11.06.2008, 13:43 (5973 dagen geleden)
Bewerkt door Hans Op den Camp, 11.06.2008, 14:02

Hallo allemaal, deze keer nog steeds geen uitgebreid restauratieverslag van de 2531 / 2019 combinatie, maar slechts een detail daarvan. Het toestel is door de vorige eigenaar tot in de 60-er jaren gebruikt en tot mijn grote verdriet ;-) hebben die mensen getallen op de celluloid schaalbandjes geschreven met een vulpen of een viltstift. Deze getallen zullen wel overeenkomen met de golflengtes van Hilversum I en II en Radio Veronica op 192 meter.

[image]

Die golflengte aanduidingen verwijderen is niet zo moeilijk, maar de oorspronkelijke schaalverdeling van 0-180 moet natuurlijk wel behouden blijven. Dus niet gelijk met thinner beginnen, maar met water. Geen resultaat:-( Wasbenzine; weer geen succes. Dan maar met spriritus proberen en wat dacht je........Goh, wat een verschil!!!

[image]

Weg inkt !!! en ik helemaal blij natuurlijk. Wat voor inktsoort het geweest is weet ik niet maar de celluloidschaaltjes zijn weer helemaal als nieuw.

Dan blijft er voor dit projectje niks anders meer over dan te wachten tot de NVHR dag op 21 juni. Een zwart katoenen 2-aderig netsnoer voor de radio en een 3-aderig snoer voor de luidspreker is besteld bij BD&C.
En ik moet alleen nog even verder zoeken naar een messing zeilring met een opening van 9 mm voor de achterkant van de 2019 luidspreker, waar het snoer door heen loopt. Want deze moest ik vervangen omdat het donkerrode stofje vergaan was. (Hans nog bedankt voor het mooie rode doekje):-)

[image]

Voor zo'n messing zeilring ben ik inmiddels alle zeil- en tentenmakers in de omgeving van Amersfoort afgeweest inclusief een schoenmakerij, een zadelmakerij en een damestassen atelier en alle bouwmarkten. Ach, ook dit detail komt vast wel weer goed. :-) M.vr.gr. Hans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum