Annastacia (Pfff.. alweer.... Maar ditmaal met goed nieuws ) (Algemeen)

door marco loos, 09.01.2008, 19:08 (5971 dagen geleden)

Hehe...

Bijna 4 jaar na het bestellen van de spullen is Anna nu bijna af.
Alleen de volumeknop moet nog vastgezet worden.

Met de destijds preventief omgeruilde 6K trafo's staat 'ie nu prima te spelen. Met een 50 Hz signaal als input (op 1 kanaal) meet ik onvervormd zo'n 20 watt op de uitgang wanneer ik een Kef Q1 aansluit. Met een ohmse belasting nog iets meer.

De versterkertrap (met een ECC81 ivm hogere versterkingsfactor) is met een condensator gekoppeld aan de fasedraaier (een ECC82 omdat dit fraaier is) welke gewoon auto-bias is ingesteld. De eindbuizen zijn fixed bias ingesteld.
Er is geen overall terugkoppeling gebruikt omdat dat geen hoorbaar voordeel opleverde.

Is het trouwens iemand opgevallen dat de taps op de 6K ugt voor de terugkoppeling naar grid 2 niet op 43% zit, maar op slecht 25% ??
De weerstand tussen de trafo en grid 2 is 1k gekozen. Alleen voor de veiligheid. Als ik deze weerstanden helemaal weglaat, is er geen hoorbaar verschil. Ook geen oscillatie trouwens.

Bij deze wil ik de mensen waar ik destijds mee gemailed heb (o.a. Jonathan hooft) vriendelijk bedanken voor het uitwisselen van de ervaringen. En ben ook benieuwd hoe het nu met hun Anna's gaat natuurlijk. En wat b.v. het uiteindelijke schema geworden is. Ikzelf heb op dit moment alleen nog maar kladjes dus ik moet nog eea uit gaan werken.

Speciale dank gaat uit naar John Hupse omdat die afgelopen dagen nog enkele wetenswaardigheden gemailed en voor mentale steun gezorgt heeft!

Vriendelijke groet, Marco Loos


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum