Losmaken van buisvoeten (Algemeen)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 28.06.2008, 10:38 (5790 dagen geleden)

Hallo allemaal, dit verhaaltje staat haaks op de thread "vastzetten van buisvoeten" van een paar dagen geleden. Even een korte inleiding; onlangs bood Jan Abee uit Muntendam op het forum een gratis E442 buis met zijcontact aan. De buis had 0,0 mA emissie maar was wel mooi voor in een vitrine.

[image]


De buis was voor de eerste die reageerde. Waarschijnlijk keek iedereen die avond naar het EK voetbaltoernooi (behalve ik dus :-) ).

Een oude radiobuis voor in een vitrine moet er natuurlijk netjes uitzien en omdat deze buis enigszins scheef aan de bakelieten huls was vastgelijmd met een keiharde lijmsoort (2-componenelijm?) wilde ik proberen om de glasballon los te weken van de huls. En het lukte ;-) want na een onderdompeling van drie dagen in een limonadeglas gevuld met synthetische thinner uit de bouwmarkt was de keiharde lijm en de nog aanwezige oorspronkelijke kit voldoende zacht geworden en kon met een houten satéprikker eenvoudig verwijderd worden.

Maar zoals ik nu door de opening tussen het glas en de bakelieten huls heen kan kijken, dan zit er in alle 4 pennen een draadjes bevestigd maar aan de zij-aansluiting is het koperdraadje afgebroken.

[image]

Het is op de foto helaas niet goed te zien maar aan de zij-aansluiting zit geen draadje meer.
Maar nu komt mijn vraag, want mogelijk is deze buis toch nog te redden. In dat geval stuur ik Jan nog een aardigheidje, want dat heeft hij dan verdiend. Het zijcontact zit er natuurlijk niet voor niks, maar hoe krijg je het koperdraadje in de huls van de buis weer aan het zijcontact vast :-D Groetjes, Hans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum