Het lossolderen van de luidspreker verbindingen bij de bx310 (Techniek Radio/TV)

door mfb, 28.06.2008, 13:05 (5790 dagen geleden) @ Maurice

Haha, mfb ja! Nou, ik koop namelijk alleen goede mfb's die 100% goed zijn. Daar betaal je dan ook wel voor. (niet dat ze zo duur zijn m.u.v. 587,567,545) Dus ik kom er niet in.

Wat betreft de bx310a: Het gaat allemaal prima! Ik had gebroken wit gekocht. Zat toen te twijfelen in de winkel, gelukkig de goede gekocht! Ik heb niet gespoten. Ondanks dat ik een spuitbus heb. Keurig heb ik alles in een bakje gespoten en ben vervolgens met een perceel aan de gang gegaan. Alles zit erop en is nu aan het drogen. Hij wordt mooier en mooier ik begin er een band mee op te bouwen! Onder dat stof komen schitterende buizen tevoorschijn die echt weinig uur hebben gebrandt. Hij is eigenlijk een nieuwe bx310a die in een opslag heeft gestaan. (denk ik) Er zit binnen in een letter A en dan geschreven. (ik denk dat dit het initiaal was van Anton Philips). Hij had overigens geen witte rand aan de resten te zien. Maar een goudkleurige rand. En achterop staat bx310a/03. 01/02 zie ik veel vaker. Dit is de eerste 03 die ik zie. Met solderen heb ik erg voorzichtig gedaan en heb hierbij hulp gehad, zodat ik niet al te dicht in de buurt kwam van de buizen en transformator. Nu het bakeliet nog mooi maken,alles in elkaar zetten en dan weer aanzetten.

Van die elco of condensatoren is wel een goede tip. Gaat hij dan aanmerkelijk beter spelen? Ik heb liever dat ik nog wat meer zenders kan ontvangen. 538 ontvangt hij erg zwak. Jammer dat er veel christelijke zenders aanwezig zijn.

Foto's volgen!

Groetjes,

Remco


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum