Code EM34 buizen (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 30.06.2008, 11:03 (5785 dagen geleden) @ John Hupse †

Zoals al gezegd is de code Km de productiecode van Philips voor EM34 buizen. De 5 is het revisie niveau, er werd in de loop van de tijd best het een en ander gewijzigd aan een dergelijke buis. De Km4 werd b.v. nog in 1952 gebruikt, buizen met Km5 zijn dus van na 1952.

Buizen met een Km5 hoeven niet allemaal uit dezelfde fabriek te komen. Philips maakte EM34 buizen in verschillende fabrieken, b.v. in Nederland, Belgie, Frankrijk, het UK enz.

De buis op de foto is gemaakt in de Philips fabriek in Wenen, in april 1954. Het merk is RT, ofwel Radio Technique. Dit is de naam van de Franse buizenfabriek die Philips eind jaren '20 opkocht. Zeer waarschijnlijk was het de bedoeling om deze buis in Frankrijk te verkopen.

Je ziet op het doosje o.m. "professionnel" en "sécurité" staan. Dit slaat niet op een specifieke kwaliteit van deze buis, maar alleen op het marktsegment waarin Philips deze buis wenste te verkopen. Wellicht tegen een hogere prijs, en een ander distributiekanaal.

Op de buis zie ik ook het logo SNCF, van de franse spoorwegen. Hij zal dus specifiek voor die gebruiker geproduceerd, cq gestempeld zijn.

SNCF = Société Nationale des Chemins de fer Français

Henk Roovers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum