Zaagsel (Algemeen)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 05.07.2008, 20:40 (5780 dagen geleden) @ Paul Brouwer

Hallo Paul,

Ik heb kneedbaar hout uit een tube ook wel eens geprobeerd om iets op te vullen (geen oude elco's overigens) en het grootste nadeel vond ik toen inderdaad de kruimeligheid tijdens verwerken door het snelle drogen. En naderhand vond ik het vrij bros, maar dat kan ook aan de gebruikte soort liggen.

Voor reparaties aan de kozijnen en ander houtwerk in huis gebruik ik eigenlijk alleen dit spul. Is wel duur maar werkt uitstekend naar mijn mening. Vandaar dat ik eigenlijk altijd wel zo'n pot 'stand-by' heb staan.
Toen ik die condensatoren ging reviseren dacht ik gewoon even proberen. En dat lukte prima.
Ik heb nog niet geprobeerd het spul te kleuren voordat ik het ging gebruiken. Het is nu nog wat licht van kleur (en eigenlijk komt het best goed overeen met wat er oorspronkelijk zat), maar soms zou je wellicht wat donkerder vulmiddel willen hebben. Je kunt dat uiteraard ook achteraf verven, maar met een beetje pigment erdoorheen moet het ook wel lukken. Iets om binnenkort eens te proberen.

Wel kun je het werk het beste van te voren een beetje opsparen zodat je er wat meer tegelijk kunt doen, want je maakt altijd teveel van dat spul aan.

Wat betreft teerknollen ontkom je er helaas niet aan om iets met vloeibare was te doen, en daarbij je vingers te branden als je het er naast giet. En uiteindelijk het laatste stukje aansmeren met een heet stukje metaal + aanstekervlam en snippers teerknol om het weer glad te krijgen.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum