Philips 640A vervolg (Algemeen)

door Leo van Vreeswijk ⌂ @, utrecht, 11.07.2008, 19:01 (5775 dagen geleden)

Hallo.

Een tijdje geleden ben ik met het project "640A" begonnen. Helemaal af is hij nog niet maar daar wordt aan gewerkt. Het stofhoesje (zeg maar stofzak ivb met die enorme speaker) is bij moeders in de maak. De luidspreker is via het forum gevonden en een replica achterwand is binnen. Ook de orginele luidsprekerschakelaar is min of meer onderweg. Het enige wat nog ontbreekt is het orginele doek (maar laten we het daar niet over hebben) en dat lastige indicatiemetertje. Nou ja, wie weet....

D'r is gepoetst en geschilderd en gewreven en wat al niet meer... er is nog wat lichte roest maar dat vind ik geen punt. Het ding heeft nu eenmaal flink geleden en dat mag je best nog terugvinden. Ik ben tevreden met het resultaat.
Spelen doet ie prima al zijn er onder de 250 mtr. MG. wel wat fluittoontjes bij het afstemmen. Ik heb al eerder gehoord en nu ook gemerkt dat het toestel
het vrij snel op een gillen kan zetten en het benaderen van de 2 E462 buizen met de hand heeft al een behoorlijke invloed op de ontvangst.

Zo zie je maar weer dat met wat (flinke) inspanning een oud lijk weer een 2e leven kan krijgen. Dat is nu net waar ik in de hobby de meeste lol aan beleef :-)

groeten Leo van Vreeswijk

[image][[image][image][image]

--
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum