philips GM5600 buizenvraag (Algemeen)

door Martin Deubel @, 13.01.2008, 12:09 (5968 dagen geleden) @ Francesco

Ha Frans,


Een buizentester zou uitsluitsel kunnen geven in jou situatie.

E88CC buizen zijn wel aan te komen...Ik zou alleen mullards uit het hoofd zetten als je het betaalbar wil houden...probeer eens wat uit nieuwe produktie...de meningen lopen hierover uiteen maar ze kunnen in een scoop misschien wel goed werken.

Bij mijn scoopje bestaat de tijdbasis Y versterker triggering ect allemaal uit ECF80 buisjes (6 in totaal)de eindtrap voor X is een ECC85 voor de Y 2 EF184 buisjes.ik had geen triggering meer...was niet moeilijk want zodra die ECF80 die daarvoor verantwoordelijk was warm werd lag ie ook meteen in sluiting. verder viel me op dat de tijdbasis niet helemaal constant was als ik een 50hz sinus aanlegde dan veranderde de breedte van die sinus af en toe een beetje en op hoge looptijden kreeg ik geen tijdbasislijn. oorzaak beide ECF80 buizen van de tijdbasis lekten roosterstroom.nieuwe geplaatst en probleem was opgelost. na inbranden heb ik de tijdbasis gecontroleerd en alles werkt nu goed.

in mijn scoop zijn veel trappen gelijkstroom gekoppeld en het viel me op dat op 2 na alle buizen die ik vervangen heb flink roosterstroom lekten...

vandaar mijn vraag een beetje....

Ik zou zeggen laat alle buizen testen op een buizentester met roosterlektest ik denk dat je heel wat wijzer word!!

wat buizen betreft mail me maar....misschien kan ik je helpen!


MArtin Deubel

--
Past het niet? Pak een hamer!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum