Tesla 306U (Techniek Radio/TV)

door Paul Brouwer @, Haarlem, 30.07.2008, 06:11 (5773 dagen geleden) @ teunbrouwers
Bewerkt door Paul Brouwer, 30.07.2008, 06:54

Teun

ik heb gister een Tesla 306U gekregen (ook een andere tesla, maar is nergens te vinden op I-net),de 306u is een beetje verweerd, geen achterkant,
maar ben hem nu aan het opknappen,
heb totaal geen verstand van dit soort zaken,
misschien dat jullie iets meer weten te vertellen,

Om dan maar met de deur in huis te vallen, moet je er beslist rekening mee houden dat je hier met een "U-toestel" te maken hebt waar geen voedingstrafo in gebruikt is en je direct aan het lichnet hangt. Pas hier mee op! :CAP:

ik vroeg me eigen af hoe ik hem de radiozenders (mw zal het meeste zijn) beter af kan laten stemmen, hij ruist best wel veel,
ook vroeg ik me af waar die 2 gaatjes voor zijn achterop? zou dit een in en output zijn of hadden ze die toen nog niet? mocht er een input bij zitten, kan ik er een fm-spelertje op aansluiten waardoor, en bv. radio 538 uit zou komen, ipv "wereldomroep".

Die 2 "gaatjes" (wij noemen ze stekkerbussen of entrée's) dienen om het toestel aan antenne en aarde aan te sluiten. Van achteren gezien, is de linker bus de antenne en de rechter bus aarde. Als jij een draad van ± 2 meter op de antennebus aansluit, zal je naar alle waarschijnlijkheid een betere ontvangst hebben.

Gezien mijn eerste opmerking, lijkt het mijn niet verstanding om op welke wijze dan ook andere apparatuur op toestellen als deze aan te sluiten. :NO:

Groet,
Paul

--
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum