ontvangst grundig 2035 (Techniek Radio/TV)

door Paul Brouwer @, Haarlem, 30.07.2008, 19:58 (5772 dagen geleden) @ Erwin
Bewerkt door Paul Brouwer, 30.07.2008, 20:05

Hallo Erwin,

Ik wil even een probleem aankaarten met een grundig 2035. Ik heb het ding inmiddels een klein beetje aan de gang alleen erg slechte ontvangst, op FM alleen een of twee stations met erg veel ruis. Ik heb de hele fm unit vervangen door eenzelfde exmplaar die ik nog had liggen, geen verandering. Op andere banden ook slechte ontvangst of helemaal niets. Ra ra hoe kan dat?

Ik heb ook een grote weerstand moeten vervangen die vanaf de EL 84 naar het plaatje met de zekering loopt, die was totaal kapot. Sindsdien komt er tenminste geluid uit. De waarde van dit ding kon ik niet meer aflezen dus ik heb maar vervangen door een gelijksoortig exemplaar. Verschillende zwaartes weerstanden maakte overigens ook niet uit.

Ik zit mij werkelijk af te vragen over welke weerstand jij het hebt. In onderstaand (gedeeltelijk) schema kan ik geen weerstand vinden die van de EL84 naar een zekeringhouder loopt.
[image]
De enige zekering die ik kan vinden zit in de netspanning aan de primaire kant van de voedingstrafo en om hier een weerstand naar de EL84 op aan te sluiten lijkt mij niet gezond.
Mij bekruipt een beetje het gevoel dat de gelijkrichter defect is.

Kan jij aangeven aan welk pennummer van de EL84 die weerstand verbonden was?

Groet,
Paul

--
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum