Schaallampje Graetz Musica 1214 (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 15.08.2008, 12:40 (5756 dagen geleden) @ John Hupse †

Al mijn bijdragen op het forum vind ik een soort legalisatie om kostenloos gebruik te maken van de gegevens van de NVHR. Overigens staat volgens mij het forum nog steeds geheel los van de NVHR.


Is al eens eerder over gesproken op dit forum. Ik vind persoonlijk dat er een volstrekt onafhankelijk radioforum moet zijn waarop je (in principe) alles moet kunnen zeggen en waar iedereen met een internetverbinding aan kan meedoen. Dus een forum zoals dit met een lage instapdrempel en tolerante doch oplettende moderatoren.

Bij een vereniging heb je een wat hogere financiele drempel (33 euro per jaar, is overigens een stuk voordeliger dan een internetverbinding). Maar daar staan dan ook een groot aantal voordelen tegenover. Zoals de NVHR-dagen (gratis), het fraaie en informatieve Radio Historisch Tijdschrift (gratis), Cursussen, Lezingen, Reparatiedagen en -avonden, Tentoonstellingen, de Radio Bibliotheek, hulp van de Technische Commissieleden enz. Er zijn bovendien allerlei manieren om informeel in kontakt te komen met gelijkgestemde verzamelaars, en daarbij hulp te zoeken of juist hulp te bieden.

De NVHR Radio Reparatiedagen zijn alleen voor leden gratis toegankelijk. Maar meelezers en deelnemers aan dit forum zijn natuurlijk ook van harte welkom. De eerste RR-dag is op zaterdag 12 oktober a.s. in Driebergen, toegang vanaf 11:00 uur.

Waar een schaallampje al niet toe kan leiden :-P

www.nvhr.nl

Het was niet de bedoeling om een suggestie te doen om de NVHR te koppelen aan dit forum hoor. Ik vind het prima zo.
Meermalen heb ik overwogen om NVHR lid te worden, maar de voordelen die je opnoemt zijn voor velen helaas maar betrekkelijk. Zou ik naar zo'n reparatiedag in bijv Driebergen willen gaan, dan is dat niet even. Ik woon in WestBrabant en om in Driebergen te komen, zal ik toch 108 kilometer moeten reizen en ook weer terug. Kost je zo al ruim twee maal een uur reistijd.
Hetzelfde geldt ook voor beurzen die gehouden worden. Wel lekker centraal in Nederland, maar je zal maar in Groningen of Limburg wonen. Dan moet je al echt een die-hard zijn. Misschien is het een tip om meer locaties in Nederland te zoeken en die bij toerbeurt te bezoeken. Zalen zijn uiteraard overal te huur. Kan best zijn dat het organisatorisch helemaal onmogelijk is, maar daar heb ik dan weer geen ervaring mee.
Lidmaatschap zou er in mijn geval op neerkomen, dat ik alleen gebruik maak van het radiohistorisch tijdschrift.

Let wel, ik spreek alleen voor mezelf.
Ik ben geen echte die-hard wat het verzamelen van radio en aanverwante artikelen betreft.

Ik vind het leuk om erover te praten en doe af en toe eens een oud toestel op om daarmee aan de slag te gaan. Her en der staan in huis zo'n 15 a 20 toestellen, van allerlei pluimage. De oudste die ik bezit zijn een Erres KY126 (helaas zonder behuizing) en een Philips 2502, waarvan ik bezig ben het ontbrekende lampendeksel na te maken. Verder nog een Telefunken 128WL en een ECKO CR32. De meeste toestellen zijn me zo gegeven.

Henk Roovers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum