Volksontvanger VE302B2 (Techniek Radio/TV)

door Jan Kootstra ⌂ @, Ede, 01.09.2008, 11:14 (5739 dagen geleden) @ Matthias Meijer
Bewerkt door Jan Kootstra, 01.09.2008, 11:30

Zoals Matthias al beschrijft is een loodaccu een goede oplossing.
Ik heb daarentegen bemerkt dat de ene batterijradio de andere niet is en een goede stabiele gloeispanning die ook genoeg ampere kan leveren een must is.
De zeg maar ontvangbuizen (mf/hf) trekken nogal wat stroom. En om deze lekker hun gang te kunnen laten gaan is voldoende stroom nodig.

Ik zou als ik je was, zoals al voorgesteld, met een geintegreerde schakeling gaan werken. Dus een regelbare gloeistroomvoeding maken op een pcb met enkele passieve onderdelen. Zie kent-electronics voor een bouwpakketje, of maak er zelf een volgens het bijbehorende datasheet. De LM317 of een LM350 is een goede kandidaat. De LM350 kan iets meer ampere aan [ wel goed koelen ]. Je zult ook een goede trafo moeten hebben die veel ampere kan leveren.

Voor de hoogspanning van de radio kun je het bouwpakket kopen kent-electronics
www.kent-electronics.nl ( even rondzoeken voor je hem vindt ).
Dit pakketje dan zelf in elkaar solderen en een goede trafo met voldoende spanning. Dit hoogspanningspakket, ook regelbaar, gebruik ik zelf voor mijn batterijradios en is uitermate stabiel. Is echt aan te raden en je bent direct klaar voor je volgende batterijbuizenradio.

m.v.g.

Jan Kootstra


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum