Ontvangst Grimeton 24 december (Agenda)

door S.Leunissen @, regio Zuid Limburg, 24.12.2013, 12:28 (3790 dagen geleden) @ meteor
Bewerkt door S.Leunissen, 24.12.2013, 12:34

Dat off topic valt reuze mee het wordt hier vaker besproken.

Gisteravond heb ik de sloper-draadantenne (sloper = onder helling) weer gemonteerd nadat hij bij de Jota 2013 was gebruikt. Afgespannen van dakraam naar beneden inclusief wat extra verlengspoelen (niet afgemeten). Draadrichting Zuid naar Noord. Alle storende elementen (schakelende voedingen TL + spaarlampen en wat meerzij geelimineerd doorspanningsloos maken.

Verder 2 B41-ers aangesloten op de antenneschakelaar (2 ontvangers naar 1 antenne) en de aparte aardepen ingeschakeld. Gecontroleerd of alle afgeschermde kabels + koppelingen inclusief heathkit spider schakelaar netjes geaard waren. Gecheckt of het signaal van de antenne de ontvangers bereikte. Ook dat was in orde.

Mijn 2 B41ers langzaam met scheidingstrafo en variac op spanning gezet; afgesteld op frequentie en laten proefdraaien zodat ik s'-morgens niet te veel hoefde te schakelen. Stand schakelaar op de B41 modus CW/LSB. 3KHZ bandbreedte.

De morgen erna. Het resultaat van de ontvangst. Het station begon te tunen om 8:30 locale tijd (winter) = 07:30 UTC in Nederland.

Het tunen en proefsleutelen was te horen; wat heet tussen de zware qrm en machinekamergeluiden erom heen en de opkomende breedbandige snelle teletypegeratel rond 20KHZ. Op beide ontvangers was het te nemen. Rond 08:55 viel het signaal op beide ontvangers langzaam weg. Ik heb de aangekondigde uitzending helaas niet meer kunnen nemen. Ik moet zeggen dat dit de eerste keer was dat ik het veel duidelijker heb gehoord dan voorgaande jaren. Ik heb geen S-meter. Ik geef het een R3/R4. S3-signaalsterkte geschat.

Ik nodig anderen hierbij uit hoe zij het ervaren hebben met name ook de zendamateurs/luisterstations onder ons.
Sander

SWL in dit geval VLFL Station PA-11084

--
groet Sander
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum