Belangstelling voor radio-foto's ?? (Algemeen)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 19.01.2008, 12:19 (5944 dagen geleden)
Bewerkt door Hans Op den Camp, 19.01.2008, 12:35

Beste forumlezers, ik ben benieuwd of er op het forum belangstelling bestaat voor "zo maar" een informatieve fotoreportage over een bepaald oud toestel. Dus zonder dat er een vraag gesteld wordt over een radiotechnisch probleem.
Die vraag kwam bij mij op toen ik afgelopen week de foto's van de Erres KY 107 uit 1930 van de heer van Egten zag hier op het forum.
Op deze manier krijgen beginnende mede-verzamelaars een mooie kans om ook eens in het binnenste van een echt oude radio te kijken en kun je hen nog iets meer over oude toestellen meegeven dan in het boekje van Staleman staat.
Hier volgen de beloofde foto's van mijn onlangs aangeschafte Philips 736A uit 1934. Ik ben wel eens benieuwd wat er allemaal uit de luidspreker van deze radio heeft geklonken...

[image]

[image]

[image]

Boven op de afvlak elco van 32 mF is de productiedatum gestempeld: kalenderweek 22 in 1934

[image]

Speciaal voor onze serienummerverzamelaars: 3546 . Wat de letter F betekent weet ik helaas niet

[image]

[image]

Een detail opname van het mooie wolkjesdoek. Bijna net zo mooi als Corrien Maas dat tegenwoordig kan (dit doekje is overigen het originele luidsprekerdoek uit 1934)

[image]

De originele achterwand (Sorry Ben) met oorspronkelijk netsnoer en stekker: als je aan het snoer buigt dan kraakt het...) Het snoer lijkt wel heel kort, maar is 1,75 m. lang (er is een stukje buiten beeld)

[image]

[image]

Tot slot nog een detail van het fineerwerk van de kast. In die tijd was geluk en schoonheid en geduld nog heel gewoon, want zo'n prachtig houtmotief inlegwerk zou volgens mij tegenwoordig wel erg kostbaar worden. Maar het waren toen ander tijden. Groeten ;-) Hans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum