Philips HF10 stabiliteit (Algemeen)

door Anton van den Oever @, Hazerswoude-dorp, 28.09.2008, 13:07 (5901 dagen geleden) @ John Hupse †

Hallo John
Veel (bijna alle) muziek wordt inderdaad gemanipuleerd, 25 jaar geleden freelance geluid technicus geweest en als zodanig div. opnames bijgewoond in o.a de Wisseloord studio’s en de Vara studio, toen werd al tijdens de mastermix geluisterd tussen 2 kleine eenvoudige luidsprekers en de studiomonitoren, dit omdat het nou eenmaal op allerlei installaties goed moet klinken.
Over subjectiviteit valt niet te discussiëren, kijk maar eens naar gitaristen en hun versterkers. Ook nieuwe ontwerpen lijken tegenwoordig moeten te worden gebouwd volgs een minimaal omntwerp en met zo oud mogelijke componenten, AZ1, AD1 enz. en liefst geheel geen tegenkoppeling. Het is inderdaad de vraag of het nog klinkt of dat men erin gelooft!
Ik heb op verzoek wel eens aan een (zelfbouw met 2 x EL34) versterker gemeten, welke tijdens een deel van de uitsturing bleek te oscilleren, (draadgewonden schermrooster weerstanden) terwijl de eigenaar (en bouwer) vol overtuiging van de sublieme kwaliteit van zijn versterker binnenkwam, hij had het echt niet gemerkt!!
Een illusie armer ging hij die avond naar huis, het uitgangsvermogen viel ook nogal tegen,
22 (volschone watts na reparatie) i.p.v. de verwachte 50!
Dat die 3 dB geluidsdruk minder amper iets uitmaakte wilde hij niet geloven.
Ik had medelijden met hem, hij had toch al zo’n naar beroep, drager bij begrafenissen.
Bezit een Heatkit IM22 intermodulatie analyzer en een Sign electronics DM344A distorsie meetbrug (waar ik overigens nog doc. voor zoek ) en ga altijd eerst meten en daarna luisteren, de kunst is om daar de juiste balans in te vinden, zoals vaker gezegd: de elektronen lopen voor de een niet sneller dan voor de ander.
m.vr.gr.
Anton van den Oever


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum