Specificatie Philips trafo AD9043 (Gezocht)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 13.07.2015, 14:41 (3423 dagen geleden) @ verdicom
Bewerkt door Maarten Bakker, 13.07.2015, 14:50

Kijk, dat is leuke achtergrondinformatie. Leuven en Turnhout waren me al opgevallen als locaties waar verreweg de meeste trafo's uit Nederland/België vandaan kwamen, Hasselt niet direct (wel een mij onbekende letter B voor de datumcode op oudere trafo's, als jij of iemand anders daar een locatie bij weet zou ik het leuk vinden) dus weer wat erbij geleerd. Zo nu en dan ook wel de letter V voor de datumcode gezien die voor de Voltfabriek zou moeten staan, maar in die jaren zelden op trafo's in massaproductie/consumentenapparatuur.

Ik denk dan inderdaad dat het van lijsten ging, die codes zullen wel door één of meer personeelsleden die de hele dag weinig anders deden, zijn bijgehouden in een lokaal archief. Ik ga ervan uit dat ze in deze reeksen hooguit achteraf centraal gearchiveerd werden.

De trafo's zijn in elk geval een leuke aanvulling op wat ik van die nummerreeks al kende! Nu de rest nog :-D

Printlayouts voor radio's begonnen vermoedelijk bij 3W 800 te tellen ergens eind jaren '50 en de laatste die ik heb genoteerd is een 3W 812 95 uit 1969. Niet al te lang daarna zal men wel op 8222-nummers zijn overgestapt.

Bij bandrecorders ben ik printlayouts tegengekomen die met 3W 999 beginnen.

Mijn verklaring dat dit soort nummers ook op printlayouts voorkomen (mogelijk niet bij elke fabriek), is dat ze het wel handig vonden om de tekeningen en revisies daarvan apart bij te houden (koperlaag, soldeermasker, silkscreen, hadden allemaal een eigen tekening met een eigen nummer) terwijl naar buiten toe alleen het codenummer van de complete printplaat van belang was, die kreeg dus wel een centraal bijgehouden 3122-nummer.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum