Ronette naalden machine. (Techniek Overig)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 03.06.2016, 19:59 (3038 dagen geleden) @ adje66

Hiervan weten wij dat het een oude productiemachine is voor Ronette pickupnaalden

De Ronette naalden zelf werden geslepen uit saffier, soms uit diamant. Deze machine is geen slijpmachine of iets dergelijks, maar een montagemachine.

De produktie vond vanaf 1946 plaats op op het "Ronetteterrein" in Amsterdam-W.

Met deze machine plaatste men de reeds geslepen Ronette naalden in de daarvoor bestemde Ronette naaldhouder. Je moet dit zo zien: er wordt een hoeveelheid naalden plus een hoeveelheid naaldhouders in deze machine geplaatst, de machine wordt vervolgens ingeschakeld en er komt daarna via het afvoergootje een regelmatige stroom kant-en-klaar gemonteerde Ronette naaldhouders uit. De naalden en naaldhouders worden eerst apart opgezogen, er wordt een montagegaatje geboord, de naald wordt vervolgens gemonteerd (en zonodig verlijmd), gedroogd en weer door de machine uitgespuugd. Daarna hoeven de naaldhouders met het naaldje alleen nog maar te worden gecontroleerd en te worden verpakt.

De naalden werden geslepen op de Nieuwe Achtergracht 168, waar de Diamantslijperij Maatschappij was gevestigd. Deze maatschappij verhuurde daar tot 1964 haar slijptafels, ook aan Ronette.

Wanneer je meer technische details over de precieze werking wilt verkrijgen zal je deze machine eerst beter moeten onderzoeken. Een social media website c.q. een forum is hiervoor waarschijnlijk niet het juiste middel. De man die deze machine indertijd heeft gemaakt bezoekt deze website kennelijk niet, of is reeds overleden. Vergeet niet dat deze machine waarschijnlijk al ruim 60 jaar oud is, en dat het toestel indertijd waarschijnlijk is vervaardigd door een ervaren gereedschapmaker.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum