Ervaring met de μtracer buizentester? (Techniek Overig)

door Eduard @, 21.07.2016, 18:10 (2897 dagen geleden) @ Leo Bolier

dag Marcel,

Wat Leo vertelt is helemaal zo. Het verrast me dat er zoveel belangstelling voor buizentesters bestaat. Uiteraard heb je een instrument van een bekend merk nodig wanneer je buizen gaat verkopen. Klanten willen graag horen 99% goed op tester X.

Voor eigen gebruik is een tester zoals Leo die bouwde prima. In feite is een buizentester voornamelijk een stel regelbare voedingen met spannings- en stroommeters. Om vlug te werken zonder veel te redeneren hebben echte buizentesters vaak ingewikkelde schakelsystemen om de juiste spanning op de juiste pin van de buisvoet te brengen. Dat alles kan ook met stekkerverbindingen zoals Leo dat doet. Zulke zelfbouw testers hebben het voordeel van de eenvoud en je bent verplicht zelf na te denken maar daar is niks mis mee.

Ik ging nog een stap verder en bouwde mijn buizentester ongeveer zoals die van Leo. Totaal zitten er 8 draaispoel meters op. Vandaag kan je dat spotgoedkoop met digitale aanduidertjes te koop via internet in China. Zelf monteerde ik alles op een open schakelbord. Op mijn tester zit een 31 pin stekker. Daarin passen printvoetjes met een buishouder. Ik schreef hierover ooit een artikel in een radioblad. Bij interesse zoek ik het op en stuur ik het per mail. Naast het gebruik als tester wordt het toestel ook gebruikt als regelbare HS bron tussen 40 en 300V

Vriendelijke groeten,

Eduard


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum