Te lage anode spanning -trafo spanning (Techniek Radio/TV)

door Hugo Sneyers ⌂ @, Tongeren Belgie, 03.11.2008, 07:30 (5664 dagen geleden) @ Benno

Hallo allemaal,
Ik heb inmiddels een trafo van een "sloper" kunnen bemachtigen en die wil ik gaan plaatsen.
Mijn vraag wordt dan: de voedings spanning gaat een behorlijk stuk omhoog, hoe zit het dan met de afgestemde kringen FM, MG, MF, of zijn die daar niet van afhankelijk.
Als ik ze opnieuw moet afregelen dan lijkt er inderdaad een verkeerde trafo vanaf het begin erin te zitten.

Benno

Hallo Benno .... geef eens wat achtergrondinformatie over die radio: heb je die onlangs op een rommelmarkt gekocht ofzo? heeft er al iemand in geknoeid? hoe kwam je er eigenlijk bij om de spanningen te gaan meten? speelde de radio niet meer naar behoren?
Als je die vervangtrafo erin gaat zetten dan gaan de spanningen inderdaad omhoog maar ze gaan dan ook terug de normaalwaarden krijgen waar de radio destijds mee afgeregeld geweest is.
Ik ben eigenlijk zeer nieuwsgierig naar wat er met die trafo aan de hand is, ik weet niet waar je woont maar ik heb wel interesse in die oude trafo, ik heb het eigenlijk nog nooit meegemaakt dat een trafo zo maar plots een lagere spanning gaat geven, als je weet hoe een trafo in elkaar zit dan weet je dat dit onmogelijk kan, tenzij er een sluiting in de secundaire zou zitten maar dan zou de trafo zeer heet moeten worden, daarom zou ik hem graag eens onderzoeken.
Dus als je de oude trafo wil wegdoen dan mag je hem mij toesturen, ik zal de kosten wel betalen.

Groeten ... Hugo Sneyers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum