Trafo Grundig 4077 (Techniek Radio/TV)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 18.11.2008, 20:56 (5649 dagen geleden) @ Onno van der Veer

Hallo Onno,

Die voedingstrafo ziet er niet fris meer uit, lijkt flink heet geweest te zijn. UGT kan heel goed nog prima in orde zijn. Daar zie ik wel een typenummer in het papier gedrukt zitten. Zou je dat nog even kunnen noteren?

Verder als ik op het schema van de radio kijk, dan zie ik bij de gloeistroomwikkeling een middenaftakking. Daarop zitten enkele 6V 0,1A lampjes aangesloten, die geschakeld kunnen worden.

Nou heb ik in de doos met trafo's nergens zo'n trafo kunnen vinden waar de gloeistroom wikkeling nog een extra aftakking heeft, maar volgens mij maakt het niks uit als je die aansluiting naar de lampjes gewoon op de 'normale' aansluiting doet. Eventueel een weerstandje in serie zetten met ieder lampje afzonderlijk als ze toch te fel branden.

Qua afmetingen van de voedingstrafo is even het belangrijkst dat je de hart-hart afstanden van de schroeven door het blikpakket opmeet, om na te gaan of iets wat ik hier heb liggen zal passen zonder iets aan de ophanging te veranderen. Anders moet je even een gaatje bij boren o.i.d.

Ik heb er hier eentje van Telefunken liggen met afmetingen van het blikpakket van 33mm dik, 65mm hoog, 78mm breed. Schroefgaten 52mm en 65mm h.o.h.
Spanningen primair 110, 125, 150, 220, 240V, secundair 6,3V en 244V.

Mag eventueel verder ook per email.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum