Aansluiten Philips 634A (Techniek Radio/TV)

door Geus @, 25.01.2018, 09:14 (2280 dagen geleden)

Beste Radiolui,

Ter completering van de inrichting van mijn vooroorlogs arbeidershuisje ben ik in het bezit gekomen van een zeer mooie Philips 634A. Graag zou ik jullie enkele vragen voorleggen betreffende het aansluiten van deze radio. Ik heb er al best wat over gelezen, maar e.e.a. spreekt elkaar ook nog weleens tegen. Dus bij voorbaat excuses als ik "naar de bekende weg" vraag, maar liever te vaak gevraagd dan dat ik de boel verziek.

De radio is eigendom geweest van een liefhebber (welke helaas overleden is) die hem met liefde heeft verzorgd en onderhouden. Hij ziet er van buiten en van binnen uitstekend uit (museumkwaliteit). De familie heeft de radio nog enkele malen aan gehad, dus dat durfde ik ook nog wel aan. De lampen gaan branden, maar meer dan een beetje ruis ontvang ik natuurlijk niet.

Graag zou ik een extern apparaat aan willen sluiten via line-out of koptelefoonuitgang. Ik heb daarvoor een schemaatje gezien waarbij beide (stereo)signalen worden samengevoegd na het toevoegen van 47 K Ohm weerstandjes in serie. Is dat de manier? Er wordt ook gesproken over potmetertjes (line-out heeft toch sterker signaal dan phones?). Welke waarde zou ik dan moeten gebruiken?

Qua antenne begrijp ik dat ik gebruik zou kunnen maken van een stuk gesplitst draad (of hoe heet dat?). Deze zou dan in de bovenste of middelste aansluiting kunnen (gevoeligheid?). De onderste aansluiting is aarde. Kan ik dat doen via het electranet, met een extra stekker waarbij ik alleen aarde aansluit? Of moet dat echt separaat? Op het schemaatje op de radio staat ook nog een soort verbinding tussen de antenne en aarde, dit begrijp ik niet zo goed. Wat is dat?

Een kennis van me (werkte jaren in een radiospeciaalzaak) heeft nog een losse antenne voor AM-ontvangst. Deze krijg ik volgende week. Wellicht kan ik deze ook gebruiken, maar dan moet ik eerst weten wat dat precies is.

Wie helpt me even op weg?

Met vriendelijke groeten, Geus


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum