Alternatief 6E5C voor Philips GM7628 signal tracer (Techniek Radio/TV)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 24.02.2018, 21:10 (2247 dagen geleden) @ pvanos

Toevallig was ik in mijn GM7628 nader op onderzoek gegaan, nadat ik vastgesteld had dat draaien aan R19 geen enkel effect had

Begrijp ik het goed dat de ontbrompotmeter in jouw toestel niet is afgeregeld? Zie voor het afregelen de Philips servicedocumentatie voor de GM7628, pagina 4.

De ontbromschakeling die je beschrijft is de schakeling van een later model, namelijk de Philips GM7628-01. De suffix -01 achter het typenummer is het uitvoeringsnummer van het apparaat. Een andere uitvoering betekent meestal dat er wijzigingen zijn aangebracht in het ontwerp.

Wanneer de ontbromschakeling in jouw toestel niet werkt (of niet goed werkt) moet dit eerst worden gerepareerd. Daarna regel je de schakeling af zoals wordt beschreven in de servicedocumentatie voor jouw toestel.

De afregeling vindt plaats door het schaduwvlak van de 6e5s op maximale breedte in te stellen met behulp van R19. Bij een EM4 gebruik je hiervoor de gevoelige helft van de buis, bij de 6e5s heb je geen keus, deze heeft immers maar 1 gevoeligheid.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum