Nieuwe radio... B7x63A ervaringen (Techniek Radio/TV)

door Gino @, Vogelenzang, 11.03.2018, 16:59 (411 dagen geleden) @ Erwin goossens

Mwa...

Ik ben dit soort uitdagingen ook wel aangegaan. Zaak is van tevoren de bereidwilligheid en de kunde van de verzendende partij te kunnen inschatten.
Ik heb jaren '30 toestellen uit Duitsland gekocht via Ebay. Zo degelijk verpakt, die hadden ze uit een vliegtuig kunnen werpen en ongeschonden laten landen.

Zeker met een grote en zware mastodont als dit (jouw) toestel mag er niet op een stukje verpakking gekeken worden. Zo inschattende zit dit toestel boven de 10 kilo. Dus kun je tot 20 kilo gaan met het degelijk verpakken voor eenzelfde porto bedrag.

Het blijft een gok hoe de vervoerder daarna ermee omgaat. Nu heb ik wel eens begrepen dat de verzender verantwoordelijk is voor het goed aanleveren van het product. Hier kun je van tevoren afspraken over maken.
Als je verzender afstuurt in een vuilniszak kun je hem in gebreke stellen en betaling terugvorderen. Wat ook geen risicovrije oplossing hoeft in te houden.

Kortom: ja ophalen is zekerder, maar een veelvoud van het aankoopbedrag van de radio aan reiskosten is ook weer zoiets. En een flink dagdeel met reistijd onder de pannen... Leuk als je de tijd aan jezelf hebt.

Maar ik ben ook benieuwd naar je uiteindelijke bevindingen

--
[image]

van \'caveat emptor\' tot \'luctor et emergo\' nr : 101


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum