Zelfbouw ARIM AA5W Ontvanger (Techniek Radio/TV)

door Eduard @, 13.03.2018, 11:09 (377 dagen geleden) @ Wolfgang

dag Wolfgang,

Ondanks het slechte nieuws bedankt voor de informatie. Misschien kan ik ondanks al dat negatieve toch een beetje vreugde brengen.

Sinds meer dan een jaar werk ik aan SDR zendertjes. De puzzelstukjes beginnen in elkaar te passen. Een 8 kanaals zender staat op punt. Die plukt simultaan 8 stations uit het internet en moduleert die in AM op hun originele MG frequentie. In de zender zit een tabel die de url van 8 internet streams verbindt aan 8 MG frequenties. Het aantal stations kan worden opgevooerd door de inzet van meer parallel werkende processoren.

Verschillende knelpunten staan het maken van de nodige printen in de weg. Montage in reeks is haast ondoenbaar met primitieve middelen. Een knelpunt is het solderen van een ic met 11 aansluitpunten. De afmetingen van het ic zijn 3 x 3 mm.

Ik demonstreer deze modulator zondag 22 april in het Olens radiomuseum.

Met de bouw van deze modulator werd aangetoond dat het omzetten van internet streams naar klassieke AM vrij eenvoudig mogelijk is. Momenteel werk ik aan een methode waarbij meer functies in software worden uitgevoerd. Op die manier stijgt het kostenplaatje niet evenredig met het aantal te verwerken stations. Er is nog veel werk aan de winkel maar het komt eraan.

Vriendelijke groeten,

Eduard


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum