Ontvangtoestel AM 3 Philips. (Algemeen)

door Pieter Vos @, 15.03.2018, 22:14 (2204 dagen geleden) @ poonj

Ja, dat is stom, ik heb inderdaad de catalogus, maar ik wist niet dat dit toestel er in stond.Ik weet wel dat er later wat onenigheid was over de Pupil van Maxwell en bepaalde rechten of octrooien van Philips.

Bedankt voor de tip, ik ga het even bekijken.

mvgr. Jan (PA3ESY)

https://www.pa3esy.nl/maxwell/catalogus/html/catalogus_set.html
Met veel genoegen heb ik deze jaren 50 catalogus van Maxwell doorgenomen:-) . Die grote keuze aan buizen radio- en versterker onderdelen..... In een tijd dat voor een technisch bekwaam persoon het nog lonend kon zijn zelf een buizen radio, al dan niet op basis van een onderdelen pakket, te bouwen zoals de Philips AM3.

Toch hab ik in mijn tiener jaren (in de jaren 60) nooit van Maxwell gehoord en ook niet van de Pupil. Enerzijds zal dit de oorzaak hebben dat ik destijds in Noord Nederland woonde waar Maxwell dus niet actief was. Anderzijds had ik ook een oom die bij Philips in Eindhoven werkte. Heel waarschijnlijk daarom was mijn eerste radio bouwdoosje een Philips Pionier junior 1. Naast Philips leerde ik in de jaren 60 via de radio onderdelen zaken wel Amroh kennen.

Ik vond in de jaren 50 Maxwell catalogus twee dingen die in mijn bezit zijn. Weliswaar geen buizen elektronica maar een echte, geheel in metaal uitgevoerde Inventum water snelkoker voor fl. 42,75 een ook de Inventum straalkachel met twee verwisselbare elementen van 500 watt voor fl 29,25. Overigens was de gulden toen wel veel meer waard dan toen die werd vervangen door de euro in 2001.

Met vriendelijke groet, Pieter.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum