Terugblik op grap: analoog bij Ziggo? (Algemeen)

door gerard ⌂ @, Zeist, 06.04.2018, 10:40 (2210 dagen geleden) @ gerard

Vorige week schreef ik een berichtje dat ik op de Ziggo kabel een testprogramma had opgevangen op 1418kHz. Ondertussen is bekend geworden dat dit een 1 april grap was. Je kon in deze grap trappen door zelf je apparatuur aan te sluiten op de Ziggo kabel en te proberen dit signaal te beluisteren. Wat natuurlijk niet zou lukken.

Het meest dankbare slachtoffer was Jan, maar Jan, jij hebt ons en het forum wel verrijkt met een paar fantastische frquentiediagrammen! Heel leuk hoe je op jouw plaatjes de FM band, en de digitale en analoge TV kanalen kunt zien zitten. Ik hoop dat je niet boos bent dat je in een grap getrapt bent!

Achteraf weet natuurlijk iedereen het beter: dat het niet kan omdat het geen 9kHz raster frequentie is bijvoorbeeld. Nee, maar ja een goeie grap heeft wel een hint erin dus heb ik van de datum 1-4-18 een mooie buitenrasterlijke middengolffrequentie gemaakt. En tot de onthulling van de grap heeft niemand iets over het raster gezegd.

Ik had trouwens het idee dat er verder niet veel grappen zijn geweest op het NFOR, dat was eerdere jaren wel eens anders.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum