Oude PTT luidspreker (Lectrona) bruikbaar als lluidspreker? (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 11.04.2018, 09:59 (316 dagen geleden) @ Jjanssen95

De oplossing van een goedkope Bluetooth radio komt eigenlijk op het zelfde neer. Deze neem ik dan ook zeker in overweging.

De radio die jij gemaakt heb is nu ook oplaadbaar of niet?

Ja die is oplaadbaar. Ik heb immers de vrijwel complete hardware van de bluetooth speaker overgezet, inclusief de batterij. Ik kan de speaker nu opladen in ongeveer 2 uur en dan speelt hij een paar uur. Het oplaadkabeltje laat ik er vaak inzitten want dat is meteen antenne voor de FM. Bluetooth antenne is op het Printje gedrukt.

Heb jij de ohms en watts verder genegeerd?

Nee, daar moet je wel een klein beetje rekening mee houden.
De versterkerchipjes die in zo'n luidsprekersetje zitten zijn laagohmig maar redelijk flexibel. In de practijk kun je er belastingen van 2 tot 32 ohm probleemloos op aansluiten (waarbij het geleverde vermogen iets kan wisselen maar dat is niet echt een probleem). De luidspreker van de Tesla valt daarbinnen.
Alleen als je een kastje met een hoogohmige speaker hebt, bv 400 of 1600 ohm, dan moet je een trafo ertussen schakelen. Dus meet voor de zekerheid wel even de weerstand van jouw spreekspoel op.

Het vermogen van het chipje komt op maximaal 3W (het moet ook allemaal uit een batterijtje van 3,6V komen!) en de speaker van de Tesla (en de autospeaker die ik ook heb geprobeerd) kunnen dat aan. Maar jouw speaker kan ook die 3W prima hebben.

Ik ben benieuwd naar hoe je project wordt!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum