Kleine bruine bakeliete Philips met FM (Gezocht)

door Wim Sanders @, Nuenen, 15.04.2018, 16:44 (341 dagen geleden)

Beste radiovrienden,

gisteren werd ik door mijn vrouw verrast met een tour door Eindhoven langs de diverse oude Philips fabrieken. Dit was bedoeld als verjaardags cadeautje voor mijn verjaardag komende week. We begonnen met een bezoek aan het Philips museum in het centrum van Eindhoven. 's Middags maakten we een tour met een topuringcar langs diverse oude Philips fabrieken, met als kersje op de taart een bezoek aan het Philips museum op industrieterrein De Hurk.

In de bus zaten een aantal oud Philips medewerkers en de gids voorin de bus werd dan ook regelmatig gecorrigeerd en aangevuld door deze mensen. Erg interessant om te horen dat Philips vroeger een eigen bakkerij had, alsmede eigen medische voorzieningen. Het verhaal gaat dat de werkernemers op enig moment opslag kregen. Hierdoor gingen de bakker in de slager in de buurt ook hun prijzen verhogen. Dat was natuurlijk niet de bedoeling en daarom begon Philips met een eigen bakkerij. Kort daarna werd de Etos winkel gestart. Zoals wellicht bekend, is de Etos later over genomen door AH.

In het museum op De Hurk zag mijn vrouw een aantal kleine bakelieten radio's staan. Nu staat er hier en in de keuken iedere dag een witte BD253U te spelen, maar die kleine bruine bakeliete radio's vond zij veel mooier.

Volgende maand is haar verjaardag en het lijkt mij leuk om haar dan zo'n mooie bruine bakeliete radio te geven.

Het is wel de bedoeling dat er FM op zit. Ik heb al op de site van de NVHR gekeken naar dergelijke toestellen en er al een paar gevonden.
Mijn vraag aan jullie is nu welk type radio van Philips aan deze eisen voldoet, dus een klein, vroeg model met FM en bruine kast.

Ik hoor graag van jullie en mocht er iemand zo'n toestel hebben staan en er vanaf wil, dan hoor ik dat uiteraard ook graag.

Nog even eenpaar foto's va het bezoek.
Buro van Frits Philips
[image]

Schaalluidsprekers
[image]

Vast bedankt,
Wim.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum