Loewe opta Thalia 41657 (Techniek Radio/TV)

door kris @, Gent België, 15.04.2018, 22:53 (375 dagen geleden) @ Hugo Sneyers
Bewerkt door kris, 15.04.2018, 23:49

beste Gert,

alvorens hem op te starten zou ik toch eerst even rondkijken.

Duitse ontvangers uit die tijd zitten (meestal) vol met Ero papiercondensatoren in een metalen jasje. er zijn er zeker twee die binnen enkele minuten gaan knallen ; de ontstoorcondensator op de net-ingang en de parasietonderdrukker op de gloeidraad van de PL36. Je kan ze laten knallen, maar evengoed preventief losknippen. (kan je anders een PL36 kosten, hangt er vanaf hoe hoog hij in de serievoedingsketen is opgenomen..)

En dan is het ook nog veilig het schermooster van de PL36 los te maken en je er als eerste van te vergewissen dat de lijnoscillator loopt. (als die niet loopt begint de PL36 heel snel rood aan te lopen...) en dan heb je nog de booster-C. vaak zijn dat al ingegoten types en soms zijn ze nog verassend goed, maar laat je niet verassen (en de THT ook niet) :-) Oren ogen en neus goed openhouden. Een 250 à 500 watt serielamp opnemen is ook geen slecht idee, zeker in het begin.

groeten

Kris

edit : volgens het schema van radiomuseum (als dat overeenkomt) staat er geen condensator over de PL36, maar wel aan de aanloop-NTC, helemaal bovenin de gloeiketen (C202, 0,1 µF). Die zou ik preventief losknippen, kan je anders je NTC kosten (en/of de serieweerstand).


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum