Philips 21TX281A (Techniek Radio/TV)

door Laurensnl @, 10.06.2018, 13:39 (350 dagen geleden)

Goedemiddag,

Ik heb vorig jaar een Philips 21TX281A gekocht. De verkoper zei dat de televisie nog zou moeten werken. Voordat ik deze ├╝berhaupt aan het net heb aangesloten, heb ik de tv schoongemaakt en twee teerdotten vervangen. Namelijk de boostercondensator in de hoogspanningskooi en de condensator bij de netschakelaar. Daarnaast heb ik een verlopen weerstand vervangen.

Gisteren de gok genomen om de tv eens aan te sluiten. Toen volgde er een zachte knal/plof, waarna ik de stekker direct uit het stopcontact heb gehaald. Zojuist de televisie geïnspecteerd, ik kan hier nergens schade aan vinden. Nu las ik dat de trafo ook weleens een tikkend geluid kan maken. Zou dit het kunnen zijn? De drie zekeringen in het toestel lijken nog in orde te zijn. Ik vraag mij nu af wat de oorzaak zou kunnen zijn van de knal/plof.

Daarnaast ontbreekt bij het toestel de ring die de standen van de systeemschakelaar aangeeft. Weet iemand hoe ik hier aan zou kunnen komen of hoe dit na te maken is? Ik heb eigenlijk geen idee hoe dit er van origine heeft uitgezien.

Met vriendelijke groet,

Laurens


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum