afbuigjuk & UHF-deel 17TX250 / 17TX291 (Gezocht)

door kris @, Gent Belgiƫ, 04.07.2018, 23:40 (295 dagen geleden) @ Henk vdB

Zowel horizontaal als verticaal gaat het het geweldig fout waar bij het verticaal goed te zien is in het beeld mits er teletekst mee gezonden wordt.


------------------------------
In de tijd dat deze toestellen ontworpen zijn, eind jaren 50 / begin jaren 60 was er nog laaaaaang geen sprake van teletekst. De lijnen in de blanking die later voor teletekst gebruikt zouden gaan worden waren toen nog "gewoon" ZWART.


Ik zie hetzelfde effect op je foto ook op mijn 17TX210 (waar de door jou genoemde toestellen een voortborduursel op zijn).


Met andere woorden: het toestel functioneert normaal, zoals het destijds bedoeld is.


daar ben ik niet zo zeker van. teletekst zit op de lijnen redelijk naar het einde van de blanking, tegen dan is de spot in principe al terug "boven". Het enige nadeel dat je van TXT had op deze oudjes was het zng "noorderlicht" .(beetje licht bovenin uitstralend vanuit het nog niet zichtbare deel)

Waarschijnlijk gaat het hier over het WSS (toegevoegd ergens halfweg jaren 90)signaal, dat komt veel vroeger en dan loopt de spot nog van onder naar boven en kan dus zichtbaar zijn in beeld.

en kan ook zijn dat de terugslagonderdrukking niet heel goed meer werkt. Is een samenwerking van enkele C's en hooghomige weerstanden, die durven wel eens verlopen.

Wil je de teletekst signalen niet meer zien dan zal je het toestel moeten modificeren, wat de originaliteit geweld aan doet.

Philips kwam zelf alle weken al met modificaties af.. wat is dan origineel..? van die ene condensator/diode meer gaat het toestel echt niet plots een ander model worden...en je kan het er altijd weer uithalen.

groeten

Kris


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum