Enkele componenten gezocht voor Philips 208U-45/P (Gezocht)

door Roland L ⌂ @, Born, 25.08.2018, 12:15 (2070 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Ik heb de koppelcondensator (en de overige vier teercondensatoren ook maar gelijk) vervangen. Hiervoor heb ik conform de ideeën bij tips en trucs de "stokkenmethode" gevolgd om de nieuwe condensatoren een oud uiterlijk te geven. Deze manier van werken is vrij eenvoudig en afgezien van de droogtijd van de verf maak je zo in een uurtje enkele condensatoren.

Zo doende kwam ik een spoeltje tegen waarvan één draadje niet meer vast zat en een defecte weerstand (pootje losgebroken). Deze had een waarde van 1,5MΩ (die ik uiteraard niet had liggen en daarom maar gegokt heb met een weerstand van 2MΩ).

Dan het resultaat .... de radio heeft met een stuk draad van circa twee meter nu enkele geluiden laten horen. Vooral gekraak en storing, maar ook al twee zenders. Eentje klonk als muziek uit het verre oosten en ik heb een franstalige presentator gehoord. Het begin is er dus, maar het toestel is nog zeer ongevoelig.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de metingen nog niet verricht heb, dat wordt dan de volgende stap. Het resultaat tot nu toe vind ik wel bemoedigend :-D


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum