Klangfilm bioscoopversterker type 34602 (Techniek Overig)

door soundman2 @, Wouw, 17.09.2018, 13:26 (2042 dagen geleden) @ Herm Willems
Bewerkt door soundman2, 17.09.2018, 13:53

De kwaliteit viel vergeleken met wat we tegenwoordig gewend zijn, nog wel mee. De frequentie karakteristiek liep destijds niet verder dan ca 10 Khz. De triodes zijn zeker niet gekozen vanwege de betere geluidskwaliteit. Ook tegenkoppeling was in veel versterkers nog helemaal geen sprake van,
Van dubbelconusluidsprekers was niet of nauwelijks nog een sprake en meerwegsysyemen bestonden waarschijnlijk alleen nog in de laboratoria en de radio of opname studio's.
De doorsnee opstelling in de gewone theaters, was meestal één luidspekersysteem achter het filmdoek. Dat was voor de geluidsweergave ook al een drempel. Heel vaak waren het hoornsystemen, om het geluid ook achter in de zaal te krijgen. Triodeversterkers waren er gewoon eerder, omdat de penthode wellicht nog niet was uitontwikkeld.
Ook de koolmicrofoon was in die tijd nog heel gangbaar, De meeste balansversterkers uit die tijd waren voorzien van eindtriodes.
Bekrachtiging van de ED luidsprekers was niet moeilijk. Het PSA hoefde feitelijk niet een afgevlakt te worden, omdat door de magnetische hysteresis de magneet de pulserende gelijkspanning van 100 Hz de wisselingen niet kon volgen.
Ik bezit zelf een Waldorp versterker uit die tijd en die is voorzien van twee buizen RV258, wat ook triodes zijn.
Van deze versterker zoek ik nog steeds gegevens.

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum